Integrált manuálterápia  

                                          

                                                                                         

                                                                                                        

MENÜ

Manuálterápia gyermekeknek!                                                     


 

                                   

   Nehéz iskolatáska cipelés, állandó íróasztalnál görnyedés, ez jellemzi a gyermekek minden napjait.  A 10 év fölötti gyerekek kb. ötöde tartáshibával küzd. A gyerek valamelyik válla alacsonyabban van a másiknál, vagy épp túl előre dőlnek, esetleg egy kis deformitást látsz a gerinc vonalán, mikor előre hajol? Akkor most itt az alkalom, hogy szakember is lássa, és ha baj van, és kezelni kell, akkor azt a legjobb helyen tedd! Ha idejében észreveszitek, még orvosolható a baj.

 

Iskoláskorú gyermekek részére, a kezelés napjára orvosi igazolást biztosítunk.  

 

A gyerekek még nincsenek tisztában a tartáshibákból adódó későbbi problémákkal, és azzal sem, hogyan előzhetnék meg ezeket. Így ez esetben a megfelelő óvintézkedés a szülők felelőssége.

Ha észreveszed, hogy csemetéd vállai nem egyforma magasságban vannak, vagy túlságosan előre dőlnek, vagy a gerinc vonalán érzel púpot, mikor átöleled, akkor semmiképpen se halogasd a szakember felkeresését.

A gyermekek szervezete még rugalmas, könnyen alkalmazkodik, így, ha időben felfedezed a rendellenességet, a probléma még hatékonyan orvosolható. Ezért sem érdemes tovább halogatni!

A gerincferdülés hatására a csigolyák mozgása korlátozottá válik, ez pedig olyan további problémák gyújtópontja lehet, mint a hallás- és látásromlás, fejfájás, fülzúgás, szédülés, rossz keringés stb. Sőt a hát és a derék fájdalmai, a lapocka körüli izmok feszültsége is innen eredhet.

Ha a gyermekeden hasonló tüneteket tapasztalsz, esetleg ő panaszkodik nyaki merevségre, hát-, derék-, vagy gerinc fájdalomra, mindenképpen keressetek fel szakembert!

 

  Minden gyermeknek ajánljuk!

A manuális gyógymódot ízületi problémák, csigolya gondok, korlátozott mozgékonyság, izommerevség,   és hát-, derék-, gerincfájdalmak esetén javasoljuk. Jó tudni, hogy gyerekek, serdülők esetében kiválóan alkalmas a gerincferdülések kezelésére, a rossz testtartásból kialakult csípő és gerinc problémákra, illetve ezek megelőzésére. Sőt, a sportból adódó statikai elváltozások kezelésére is nagyszerű, így a későbbi súlyosabb problémák is megelőzhetőek általa.

                                                                                                                                                                                                                                                                              

Hogy történik a kezelés?                                                

  • Elsőként a szakember felméri gyermeked állapotát.
  • A manuálterápiás felmérés során, egy masszázs, izomnyújtás kezelés keretében pontosítja a diagnózist, és kilazítja az izmokat.
  • Majd a nyújtó és lazító mozdulatokat kombinálva, az elmozdult ízületeket fájdalommentesen a helyükre teszi.
  • Ajánlott életkor (6-éves kortól).

 

 

Integrált Manuálterápia, Gerincterápia

Örömmel várom rendelőmbe:

 

gerinc-specialista:Ternák József

Manuálterapeuta

       

                   

   

 

Asztali nézet