a gyermekek gerincspecialistája 

                                          

                                                                                         

                                                                                                        

MENÜ

Manuálterápia gyermekeknek                                                     


 

                             

 
Az integrált manuálterápia kiválóan alkalmas a gyermekkori hanyag tartásból eredő statikai elváltozások kezelésére pl: gerincferdülések (scoliosis) csípő- és derékproblémák kezelésére. Sportoló gyermekeknél teljesítménynövelő hatása van. 

 

 A 10 év fölötti gyerekek kb. ötöde tartáshibával küzd. A gyerek valamelyik válla alacsonyabban van a másiknál, vagy épp túl előre dőlnek, esetleg egy kis deformitást látsz a gerinc vonalán, mikor előre hajol? Akkor most itt az alkalom, hogy szakember is lássa ha baj van, és kezelni kell, akkor azt a legjobb helyen tedd! Ha idejében észreveszitek, még orvosolható a baj.

  

A gyerekek még nincsenek tisztában a tartáshibákból adódó későbbi problémákkal, és azzal sem, hogyan előzhetnék meg ezeket, ezért a megfelelő óvintézkedés a szülők felelőssége.A gyermekek szervezete még rugalmas, könnyen alkalmazkodik, így ha időben felfedezed a rendellenességet, a probléma még hatékonyan orvosolható. Ezért sem érdemes tovább halogatni!

A gerincferdülés hatására a csigolyák mozgása korlátozottá válik, ez pedig olyan további problémák gyújtópontja lehet, mint a hallás- és látásromlás, fejfájás, fülzúgás, szédülés, rossz keringés stb. Sőt a hát és a derék fájdalmai, a lapocka körüli izmok feszültsége is innen eredhet.

Ha a gyermekeden hasonló tüneteket tapasztalsz, esetleg ő panaszkodik nyaki merevségre, hát-, derék- vagy gerincfájdalomra, mindenképpen keressetek fel szakembert!

 

                            

A manuális gyógymódot ízületi problémák, csigolyagondok, korlátozott mozgékonyság, izommerevség   és hát-, derék-, gerincfájdalmak esetén javasoljuk. Jó tudni, hogy gyerekek, serdülők esetében kiválóan alkalmas a gerincferdülések kezelésére, a rossz testtartásból kialakult csípő-  és gerincproblémákra, illetve ezek megelőzésére. Sőt, a sportból adódó statikai elváltozások kezelésére is nagyszerű, így a későbbi súlyosabb problémák is megelőzhetőek általa.

                                                                                                                                                                                                                                                                              

Hogy történik a kezelés?                                                

  • Elsőként a felmérem gyermeked állapotát.
  • A manuálterápiás felmérés során egy masszázs, izomnyújtás kezelés keretében pontosítom a diagnózist, és kilazítom az izmokat. Majd a nyújtó és lazító mozdulatokat kombinálva az elmozdult ízűleteket fájdalomentesen a helyükre teszem.
  • Mennyi ideig tart egy kezelés?

    Az első kezelés, melynek során megtörténik az állapotfelmérés, kb. 1 óra időtartamot vesz igénybe. A követő kezelések 40 perc és 1 óra időtartamúak, de egyéntől függően változhatnak.

     

    Minden gyermeknek ajánljuk 6 éves kortól!
  • Iskoláskorú gyermekek részére, a kezelés napjára orvosi igazolást biztosítunk.  

 

 Melyek az ellenjavallatok gyermekek esetében?

 
- Csonttörés, repedés.
- Vérzékenység, véralvadási problémák
- Láz.
- Fertőző betegségek.
- Kóros túlsúly.
- Nyitott gerinc.
- Epilepszia.
 
 

                                                   Bejelenkezés

 

 

 

Ternák József

a gyermekek gerincspecialistája, manuálterapeuta

       

                   

   

 

Asztali nézet