a gyermekek gerincspecialistája 

                                          

                                                                                         

                                                                                                        

MENÜ

Szülés utáni manuálterápia!


 

                           

 

Nemrég született meg gyermeke és a csípőfájdalom már elviselhetetlen? A gerincfájdalom szinte állandó probléma? A derékfájás, esetleges lábba sugárzó fájdalom a mindennapok része?

 

A kezelés 2 hónappal a szülés után javasolt.

 

A szülés utáni gerincfájdalomnak több oka is van:

 Szülés után a hirtelen fellépő súlyvesztés következtében és a súlypont hirtelen ismételt áthelyezésével lépnek fel a problémák.

 

Egyik: Szülés közben epidurális érzéstelenítést kap a kismama a fájdalma csökkentésére. A gerincbe rosszul beadott epidurális érzéstelenítő a szülés után gyakori gerinc- és fejfájást eredményez. Nagyon sokan egy duzzanatot tapintanak az injekció helyén még évek múltán is. Ez a duzzanat egy állandóan fennálló blokk, ami az ízületben feszülést, feszültséget eredményez, egy idegszál folyamatos nyomásával társulva.

 

Másik kiváltó oka lehet, hogy gyenge hátizommal, és gyenge ízülettel rendelkezik a kismama. A kismama terhessége alatt folyamatosan növekszik a saját súlya, és folyamatosan áthelyeződik a súlypontja. Ehhez a lassú folyamathoz a kismama gerince a csigolyái és a porcai folyamatosan hozzászoknak, hozzárendeződnek. Ezzel együtt az amúgy is gyenge ízületi szalagok tovább nyúlnak. Szülés után a hirtelen fellépő súlyvesztés következtében és a súlypont hirtelen ismételt áthelyezésével lépnek fel a problémák, mert a gyenge és amúgy is megnyúlt ízületi szalagok nem tudják a terhesség előtti szakaszba visszaállítani, visszahúzni a csigolyákat, porcokat, magát a gerincet. Vagyis nem tudja az ízületi szalag a feladatát ellátni.

 

 

 

Integrált Manuálterápia, Gerincterápia

Örömmel várom rendelőmbe:

 

gerinc-specialista: Ternák József

Manuálterapeuta

 

                                         

 

Asztali nézet