a gyermekek gerincspecialistája 

                                          

                                                                                         

                                                                                                        

MENÜ

       Szakorvosi hátér                                    


                                         

                                            

                          Dr. Szamosi Tamás gyermekgyógyász. 

Lipidológus, obezitológus, laboratóriumi szakorvos egyetemi magántanár. A Semmelweis Egyetem II. számú gyermekklinika tanára, ahol az V. éves és VI. éves hallgatókat angolul és magyarul általános gyermekgyógyászatra tanítja. A hipertónia-anyagcsere részleg vezetője, a laboratórium tanácsadója. Évek óta foglalkozik a csecsemők, gyermekek és kamaszok anyagcsere, vérnyomás, étkezés és súlyproblémáival, valamint különböző fájdalmaik csökkentésével. Tudományos munkája elsősorban a fiatal felnőttkori betegségek gyermek és serdülőkori megelőzésére irányul. Ebben a tárgyban számos nemzetközi konferenciát szervezett legutóbb ez év márciusában (2015-ben).

 

Irodalmi tevékenység

4 önálló, két szerkesztett könyv, számos könyvrészlet, tudományos és ismeretterjesztő, illetve oktató közlemény, idézhető absztrakt, hazai és külföldi tudományos előadás

 

Kitüntetések

Bieber award

Recognition award (American College of Nutririon)

pro Sanitate érem (Egészségügyi Minisztérium)

Kiváló munkáért érdemrend (Oktatási Minisztérium)

 

 

 

                                                

                              Dr. Dobos Márta Ilona ortopéd szakorvos

 7 évig dolgozott a Szegedi Tudományegyetem Ortopédiai Klinikáján, ortopéd szakorvosként. Eddigi szakmai munkássága alatt jelentős ortopédiai és sebészi (gyakorlati) tapasztalatokat szerezett. Számos ortopédiai műtétet (combcsont és a sípcsont korrekciós és helyreállító műtéteket, továbbá kéz-, csukló- és könyök-műtéteket, stb.) végzett, gyermek (2 éves kortól) és felnőtt betegeket kezel. Évekig traumatológiai ügyeletben is részt vett, ahol operált is.

Ösztöndíjjal dolgozott Edinburgh-ban Prof. Souter kiemelkedő és világszerte jól ismert ortopéd sebész mellett, aki RA-s könyök TEP- beültetett betegek kilazulás utáni speciális műtéteit végzi. Itt egy igazi nemzetközi team része lehetett.

 

Szakmai érdeklődési területe

 

Kiemelt érdeklődési területe a sajkacsont különféle helyreállító műtéti lehetőségei.

 

Tudományos kutatási területe a csontritkulás, amelynek kapcsán speciális laborkísérleteket is végezett: újszülött patkány calvariákból vett mintákból tenyésztett oszteoblasztokat. Azonban anyagi okok miatt ezek a kísérletek nem folytatódhattak tovább.

Rendszeresen sebészeti propedeutika és ortopédiai gyakorlati órákat és néha előadásokat tartott magyar és angol nyelven hazai és külföldi orvostanhallgatóknak, melynek egyik fontos célja volt: hogyan lehet az orvostanhallgatóknak megtanítani aktív és interaktív módon a legjobban, legalaposabban és leginkább érthető módon az ortopédia szakmát.

 

 

 

Ternák József

a gyermekek gerincspecialistája, manuálterapeuta

 

 

Asztali nézet